Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Our World at WarThema: Internationaal
Type: Tentoonstellingsstand
Doelgroep: 12-14 jaar, 16+, 18+
De tentoonstelling “Our World, at War” vestigt de aandacht op het leven en lijden in conflictgebieden. Het Rode Kruis stuurde 5 bekende oorlogsfotografen naar 8 conflictgebieden. Daar ontmoetten ze gevangenen, weeskinderen, rebellen, slachtoffers van verkrachtingen en vluchtelingen.

Het resultaat? 40 aangrijpende foto’s die de donkere kant van een oorlog tonen maar ook de kracht van de mensen in een oorlogssituatie.

Reizende tentoonstelling

Je kan de fototentoonstelling met bijhorende educatieve opdracht gratis ontlenen. Het gaat om een 40-tal foto's (5 foto's per conflictland van 40cm x 50cm). Deze foto's gaan gepaard met onderschriften (Nederlands, Engels en Frans), uitleg over de betreffende landen en informatie over de fotografen. Scholen kunnen de reizende tentoonstelling reserveren via mail administratieIS@rodekruis.be.

 

Educatieve opdracht

Speciaal voor jongeren ontwikkelde het Rode Kruis een educatieve opdracht zodat jongeren uit het tweede en derde leerjaar op een interactieve wijze aan de slag gaan met de foto’s. De jongeren vertrekken op een toffe en boeiende humanitaire missie. 

Bijhorend materiaal


Voor de leerkracht:


Deze handleiding kan je zowel gebruiken om je bezoek aan de tentoonstelling voor te bereiden als om opdrachten achteraf te voorzien in de klas.

 

Voor de leerlingen:
Deze missiemappen kunnen door de leerlingen gebruikt worden nadat ze de tentoonstelling bezocht hebben.

gewijzigd op 10/24/11

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie