Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Lespakket malariaThema: Internationaal
Type: Lespakketten
Doelgroep: 10-12 jaar
De geldinzamel- en bewustmakingsactie Music for life die Studio Brussel enkele jaren terug organiseerde in samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen, stond tijdens een editie helemaal in het teken van malaria.
Jeugd Rode Kruis maakte van deze gelegenheid gebruik om leerlingen te informeren over deze ziekte. We ontwierpen daarom een lespakket dat specifiek gericht is aan de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar.


Het pakket bestaat uit twee delen: het eerste deel is een werkbundel  voor de leerlingen. Aan de hand van interactieve opdrachten en leuke weetjes gaan ze op ontdekkingsreis. Voor de leerkrachten is er een speciaal pakket opgemaakt dat de inhoud van de werkbundel voor de leerlingen omvat, maar daarbovenop vind je een pedagogische fiche, achtergrondinformatie over malaria, handige tips voor het gebruik van het lespakket en oplossingen van de oefeningen.

Na het geven van je malaria-lessen zijn alle opmerkingen en suggesties over dit pakket welkom. Mail ze door naar jeugdrodekruis@rodekruis.be.

Download:

- Lespakket voor de leerlingen

- Handleiding voor de leerkrachten

- Het liedje ‘Mug’ door Tommie van Sesamstraat

gewijzigd op 09/09/14

Jouw reactie

Suzanne_ |19/02/2013| 16:03

Ik had BIJNA malaria. Ik had duizenden muggensteken gehad en je ziet de littekens en vlekken nog steeds.. Ik vind dat malaria ECHT moet STOPPEN! Ik kan er niet tegen dat er elke 5 sec. (of minder) een kind sterft door malaria. Ik heb klamboe's uitgedeeld in Laos. Dat is een land naast Thailand en Vietnam en in dat land hebben ze echt heel veel muggen. Daar heb ik die muggensteken gekregen.. IK ZEG STOP TEGEN MALARIA!

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie