Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

TracingspelThema: Internationaal
Type: Spelen
Doelgroep: 12-14 jaar
Heb je je ooit al eens voorgesteld hoe het zou zijn om in een oorlog of bij een natuurramp een familielid of vriend uit het oog te verliezen? Een beeld dat je waarschijnlijk zo snel mogelijk uit je hoofd wil bannen. En toch overkomt het heel wat mensen echt. Gelukkig kunnen zij bij de opsporingsdienst van het Rode Kruis terecht. Die gaat samen met hen op zoek naar hun vermiste verwanten.
  
Het tracingspel is een inleefspel. Elke deelnemer krijgt een nieuwe identiteit en gaat op zoek naar een vermist familielid. Dankzij het Centraal Opsporingsbureau kan je op officiële papieren verzoeken indienen, berichten nalaten en zo misschien wel je vermiste familielid terugvinden!

Het tracingspel kan je met 50 tot 500 mensen spelen. Iedereen kan eraan deelnemen! Je begint er best aan tijdens een andere activiteit (zoals een schoolfeest of een themadag).Op de cd-rom staat voldoende speluitleg zodat je het spel helemaal zelf kan begeleiden.

Het spel aanvragen

Wil je het tracingspel ontlenen? Neem dan contact op met de dienst Internationale Samenwerking van Rode Kruis-Vlaanderen via administratieIS@rodekruis.be of 015 44 35 34.

 

gewijzigd op 05/26/17

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie